Top 19 Ghostwriters in Canada - Schrijftips voor Oasis (2023)

Opmerking: dit artikel bevat gelieerde links van Reedsy. Dit betekent dat als je de diensten inhuurt van een van de onderstaande ghostwriters of andere professionals bij Reedsy, Write Tips Oasis een klein percentage van de omzet ontvangt, maar zonder extra kosten.

Woon je in Noord-Amerika en zoek je iemand met ghostwriting-ervaring om je te helpen met je volgende schrijfproject?

Lees verder voor meer informatie over de 19 beste ghostwriters in Canada.

1.Diana Tremblay

Diana Tremblay is gevestigd in Ottawa, Ontario en heeft ongeveer 28 jaar ervaring in de uitgeverijsector. Qua kwalificaties heeft ze caKortCertificering voor kinderen en jongeren van het Institute of Children's Literature en de Advanced Editing Practices van de USDA Graduate School, om er maar een paar te noemen. Diana is gespecialiseerd in non-fictie voor kinderen en heeft een bijzondere interesse in STEAM-projecten, muziek, wetenschap en kunst. Lynn Gordon's 52 activiteiten om te delen met uw kleinzoon kunnen u helpen meer te leren over haar schrijfvaardigheid. Als u op zoek bent naar diensten voor ghostwriting of verkorte vorm, vraag dan Diana om een ​​offerteHier.

2.Michaela Wicksa

Michael Wicks is een in Victoria gevestigde freelanceschrijver, ghostwriter, schrijf-/publicatieadviseur, aangepaste uitgever en auteur. Met meer dan 30 jaar ervaring in de uitgeverswereld weet Michael precies hoe hij een bestseller moet maken. Hij is gespecialiseerd in non-fictie, met name geschiedenis, biografieën en memoires, business en management, en reizen, om er maar een paar te noemen. Als je geïnteresseerd bent in zijn vaardigheden, bekijk dan The Promise Fulfilled van Michael Wicks en Professional Corporations van Timothy Paziuk. Iedereen die geïnteresseerd is in boekensuggesties, ghostwriting of short form-services kan Michael om een ​​offerte vragenHier.

3.Lotte Marvina

Met meer dan 30 jaar freelance schrijfervaring is Marvin Ross een in Hamilton gevestigde ghostwriter wiens portfolio titels bevat als Susan Inman's After Her Brain Broke en Sandra Yuen MacKay's My Schizophrenic Life. Qua genres is ze onder andere gespecialiseerd in ouderschap en gezin, wiskunde en wetenschappen, en gezondheid en welzijn. Marvin ontving in 2013 de Hall of Fame Award for Mental Health Advocacy van de Family Association for Mental Health Everywhere, dus hij is misschien wel de perfecte ghostwriter voor mensen die boeken willen publiceren over onderwerpen op het gebied van geestelijke gezondheid. Voor meer informatie over Marvin en het aanvragen van een offerte, klik hierBladzijde.

4.Michelle Andersen

Michelle Anderson, auteur van The No-Fuss Bread Machine Cookbook en The Type 2 Diabetic Cookbook & Action Plan, kan spookboeken schrijven, boekensuggesties doen en beknopte diensten leveren. Ter referentie: ze behaalde een ghostwriting-certificaat van de California State University Long Beach. Hoewel Michelle gespecialiseerd is in zowel fictie als non-fictie, zijn Michelle's favoriete genres zelfhulp en zelfverbetering, seks en relaties, historische fictie en vrouwenfictie, om er maar een paar te noemen. Als u geïnteresseerd bent in het werken met een ghostwriter van Temiskaming Shores met 30 jaar ervaring, vraag dan een offerte aanHier.

5.Jonathan Verney

Jonathan Verney is sinds 2007 actief in de uitgeverswereld als freelancer in Cambridge, Ontario. Aangezien zijn belangrijkste specialiteiten economie en management zijn, bevat Jonathans klantenlijst veel ondernemers, bedrijfsleiders, leiders in consulting en nog veel meer. In non-fictie werkt hij ook aan biografieën en memoires, maar ook aan zelfhulp en zelfverbetering. David A. Fields' The Irresistible Consultant's Guide to Winning Clients en David Kincaid's The Brand-Driven CEO zijn twee boeken die je misschien een idee kunnen geven van zijn capaciteiten. Als je op zoek bent naar boekensuggesties of een ghostwriting-service, vraag Jonathan dan om een ​​offerteHier.

6.Rob Cuesta

Rob Cuesta, gevestigd in Toronto, Ontario, is een freelance ghostwriter en de CEO en hoofdredacteur van BrightFlame Books. Met een BA in Taal- en Taalwetenschap, een CIM Post Graduate Diploma in Marketing en NLP-trainingservaring, is Rob goed thuis in veel onderwerpen. Zijn favoriete genres zijn financiën en boekhouding, psychologie en zelfhulp en zelfverbetering, om er maar een paar te noemen. Lees voor zijn portfolio zeker How My Husband Makes Me Happy van Karen Gordon en Evan Myshrall en Principles of Engagement van Carolyn Swora. Als u op zoek bent naar hoogwaardige ghostwriting-services, kunt u een offerte aanvragenHier.

7.Emma Bullen

Nadat ze haar publicatiecarrière bij BBC Worldwide was begonnen, werkte Emma Bullen voor The Walt Disney Company en Disney Interactive. Emma, ​​nu freelance ghostwriter en marketingmanager bij FreshGrade, heeft een passie voor zowel fictie als non-fictie. Gezondheid en welzijn, prentenboeken, zelfhulp en zelfverbetering, en muziek zijn enkele van haar specialiteiten. Emma heeft een BA in Engels en Drama, een MA in Elektronisch publiceren en communiceren, en basiscertificaten in bewerken en proeflezen. Tracey West's PH's Great Puffle Search en Teddy Anderson's Medicine Wheel zijn ontworpen om je te helpen meer te weten te komen over hun capaciteiten. Klik hier om een ​​offerte aan te vragen voor een boekvoorstel en ghostwritingservice van deze freelancer uit KelownaHier.

8.Alysha Thornton

Alysha Thornton, gevestigd in Dartmouth, Nova Scotia, is gespecialiseerd in hedendaagse fictie, sciencefiction, romantiek, fantasie en jeugd, om maar een paar genres te noemen. Sinds Alysha haar gepassioneerde freelancecarrière begon, is ze gepassioneerd om mensen te helpen hun verhalen op de best mogelijke manier te vertellen. Ghostwriting-boeken en korte formulieren kunnen als services worden geleverd. Wilt u meer weten over haar portfolio of een offerte aanvragen, klik dan hierBladzijde.

9.Kevin Johns

Ghostbook-auteur Kevin Johns is een in Ottawa gevestigde freelanceschrijver en schrijver die gepassioneerd is over zijn werk. In de afgelopen 8 jaar heeft Kevin talloze podcasts en online cursussen gemaakt om andere auteurs te helpen boeken op een effectieve en authentieke manier te schrijven. Zijn enige interesses zijn non-fictie, met name computers en internet, gezondheid en welzijn, zelfhulp en zelfverbetering, en onderwijs en middelen, om er maar een paar te noemen. Als je zijn vaardigheden wilt weten, kun je The Novel Writer's Blueprint en The Page Turners: Blood (The Page Turners Trilogy Book 1) bekijken, twee van zijn beste titels. Interesse om met Kevin samen te werken? Vraag een offerte aanHier.

10.Beste Kimberley

Kimberly Love, auteur van You Taste Like Whiskey and Sunshine and Divine Vengeance (Dew of God Book 1), is een freelancer gevestigd in Windsor, Ontario. Met zo'n 17 jaar ervaring in de uitgeverijsector is Kimberly gespecialiseerd in boekensuggesties, ghostwriting en short form-services. Gepassioneerd door zowel fictie als non-fictie, omvatten haar favoriete genres misdaad en mysterie, paranormale romantiek, biografie en memoires, en thriller en spanning. Klik hier voor meer informatie over Kimberly en het aanvragen van een offerteBladzijde.

11.Joanna Moyle

Joanne Moyle is een getalenteerde freelancer die in Toronto, Ontario woont. Naast ruim 20 jaar ervaring in de uitgeversbranche heeft hij ook ruime ervaring als ondernemer. Haar bedrijf, JE Moyle Consultants, levert PR- en marketingdiensten aan zakelijke klanten, uitgevers, auteurs en meer. Als freelancer is Joanne gespecialiseerd in ghostwriting en korte vormen. Haar favoriete non-fictiegenres zijn psychologie, zaken en management, gezondheid en welzijn, en religie en spiritualiteit. Interesse in haar portfolio? Zo ja, bekijk dan "Heart-Centered Leadership" van Susan Steinbrecher en Joel Bennett en "Reporting for The Other Side" van Tina Powers. Voor meer informatie over Joanne en het aanvragen van een offerte, klik hierHier.

12.Tobias adem

Tobi Nifesi is een freelanceschrijver gevestigd in North Vancouver, gespecialiseerd in psychologie, sociologie, biografieën en memoires, politieke wetenschappen en actualiteiten, en andere non-fictiegenres. Met 6 jaar ervaring in de uitgeverijsector werkte Tobi eerder bij The Manitoban Newspaper Publication Inc. en Rogers Media Inc. en Couronne Publishing. Hij is erg gepassioneerd over zijn werk, daarom benadert hij elk project met enthousiasme en nieuwsgierigheid. Als het om diensten gaat, kan Tobi spookboeken en korte inhoud leveren. Twee titels die je wellicht een idee kunnen geven van zijn portfolio zijn The Other Man van Mya Kowal en The Journey van Andrew Bawa. Voor meer informatie over Tobi en het aanvragen van een offerte, klik hierBladzijde.

13.Malcolm Andersen

Malcolm Anderson woont in Yaker, Ontario en werkt al zo'n 17 jaar in de uitgeverswereld. Door zijn advies- en onderwijservaring is Malcolm bekend met een breed scala aan onderwerpen. Wat genres betreft, geeft hij de voorkeur aan non-fictie, vooral als het gaat om gezondheid en welzijn, biografie en memoires, aardrijkskunde en reizen. Hoewel hij geen details geeft over zijn eerdere projecten, kun je toch meer te weten komen over de schrijfvaardigheid van Malcolm door The Messengers en The Marathon Odyssey te bekijken. Op zoek naar diensten voor ghostwriting of boekensuggesties? Vraag dan een offerte aanHier.

14.De jonge Izidorio Cesconetto

Giovani Izidorio Cesconetto is een freelance ghostwriter, redacteur en auteur, momenteel gevestigd in Burnaby, British Columbia. Hij heeft een BA in Journalistiek, een PGCert in Internationale Betrekkingen en Diplomatie, en meerdere certificeringen als schrijver en redacteur, dus hij heeft zeker diepgaande kennis van veel onderwerpen. Giovani is gespecialiseerd in spookboeken, met een voorkeur voor onder andere strips en graphic novels, fictie, mysteries en thrillers. Hoewel er geen informatie beschikbaar is over zijn eerdere projecten, kunt u toch zoeken naar enkele van zijn eigen titels. "Suicidal In Heaven", geschreven door hem en Paulo Henrique Cecconi, zou een goede keuze zijn. Voor meer informatie over Giovani en het aanvragen van een offerte, klik hierBladzijde.

15.Daniëla Rossa

Daniel Ross, gevestigd in Victoria, British Columbia, is een uitgever, auteur en dichter met een freelancecarrière van ongeveer tien jaar. Hij is gespecialiseerd in fictie, met name post-apocalyptisch, magisch realisme, hedendaagse romantiek en horror, om er maar een paar te noemen. Ghostwriting-boeken en korte formulieren kunnen als services worden geleverd. Hoewel nog geen van de titels die hij als spook heeft geschreven in zijn portfolio zit, kun je nog steeds een idee krijgen van Daniels vaardigheden door enkele van zijn eigen boeken door te nemen - Symbol and Sign: Occult Transgressive Horror en She "lachte naar me maar ze glimlachte naar iedereen" zijn twee geweldige keuzes. Voor meer informatie over Daniel en het aanvragen van een offerte, klik hierHier.

16.Laura Breedbent

Laura Broadbent, een gepubliceerde dichter, redacteur en bekroonde auteur gevestigd in Montreal, begon haar freelancecarrière in 2014. Wat betreft haar geloofsbrieven, ze heeft een MA in Engels en creatief schrijven, een beurs van de Council of the Arts for Middle-age auteurs, om er maar een paar te noemen. Laura's portfolio omvat Best Canadian Poetry 2020 van Marilyn Dumont, wat je misschien kan helpen een idee te krijgen van haar capaciteiten. Haar favoriete genres zijn zaken en management, zelfhulp en zelfverbetering, en vrouwenliteratuur. Als je op zoek bent naar een ghostwriting-service, boekensuggesties of korte formulieren, kun je Laura om een ​​offerte vragenHier.

17.Alexa Manleya

Alex Manley is een freelance redacteur en schrijver gevestigd in Montreal, Quebec. Met meer dan 10 jaar ervaring in de uitgeverswereld werkte Alex eerder bij AskMen en The Link Newspaper. Vanwege zijn perfectionisme werkt Alex zo hard mogelijk aan een foutloze tekst, wat de belangrijkste reden is dat hij de Irving Layton Award for Fiction won. Cason Sharpe's Our Lady of Perpetual Realness & Other Stories en Marcela Huerta's Tropico zijn twee van de beste titels in zijn portfolio. Vraag Alexa om een ​​offerte als u boeken of korte formules wilt schrijvenHier.

18.Angela Hamilton

Angela Hamilton is een in Vancouver gevestigde ghostwriter die gespecialiseerd is in biografie & memoires, entertainment, geesteswetenschappen & sociale wetenschappen, en business & management. Wat haar studies betreft, ze heeft een masterdiploma in journalistiek en een van de digitale media die haar hielpen een succesvol redactioneel adviesbureau op te starten. Angela en haar team hebben eerder samengewerkt met Palgrave MacMillan, Sony Music Publishing en Ralph Lauren, waar ze diensten verleenden variërend van creatief advies en coaching tot het vertellen van merkverhalen. Dankzij haar diepgaande kennis van vele onderwerpen is Angela in staat titels in een grote verscheidenheid aan genres te schrijven. Zie New Media van Terry Flew en Repaid van Matthew Carlson voor meer informatie over haar portfolio. U kunt een offerte aanvragenHier.

19.ga markeren

Joan Mark woont in Vancouver, British Columbia en is al een aantal jaren auteur van spookboeken. Hij is gespecialiseerd in fictie, met name romantische spanning, stedelijke fantasie, epische fantasie en hedendaagse romantiek, om er maar een paar te noemen. Als je meer wilt weten over haar vaardigheden, bekijk dan "Pretend You're Mine" van Hailey Smoke en "DAMIAN: A Dark Mafia Romance" van Lauren Page. U kunt een offerte aanvragenHier.

Zijn er nog andere ghostwriters in Canada die op deze lijst zouden moeten staan? Vertel het ons in het commentaarveld hieronder!

KZ Kwan is een freelance schrijver gevestigd in Halifax, Canada.

FAQs

Who are the top paid ghost writers? ›

J.R. Moehringer, 57, is the highest paid ghostwriter in the business. A Pulitzer prize winner, he began his journalism career at the New York Times and later wrote for the Los Angeles Times. He is said to have earned seven figures for writing Prince Harry's memoir due to be published late this year.

How much do you get paid to ghostwrite a book? ›

Aside from these extraordinary deals, on average, a ghostwriter can make between $10,000 – $50,000+ for a nonfiction book or memoir. For blog posts or articles, ghostwriters can easily earn between $150 – $500+. Remember that the rate can vary based on word count, your skill set, and/or the client's budget.

Should you hire a ghost writer to help write your book? ›

Ghostwriters are a valuable help if you want to have a book under your name. They see new ideas, speed up the project, and allow you to accomplish your goals. If you are thinking if you need a professional writer to help finish your book, then here is the short answer: Yes, you do!

Who is the most famous ghostwriter? ›

The 10 Most Famous Ghostwriters in History.
  • 1 – Alan Dean Foster.
  • 2 – Peter Lerangis.
  • 3 – H.P. Lovecraft.
  • 7 – Mark Twain.
Feb 3, 2022

How much should a ghostwriter charge? ›

Ghostwriting fees for a book could be charged hourly ($30 to $200), per word ($1 to $3) or per project ($5,000 to $100,000 and even more, depending on the writer's accomplishments and genre). More experienced ghostwriters tend to charge per project, with additional hourly fees if the project scope expands.

How can you tell if a book is ghostwritten? ›

The most obvious sign is when there are two authors named on the cover or title page.

How long does it take to ghostwrite a book? ›

How long does it take to ghostwrite a book? I've ghostwritten 16 books and, in my experience, you can expect the ghostwriting process to take about eight months from idea to ready-to-publish manuscript.

Do ghost writers get any credit? ›

Sometimes the ghostwriter is acknowledged by the author or publisher for their writing services, euphemistically called a "researcher" or "research assistant", but often the ghostwriter is not credited. Ghostwriting (or simply "ghosting") also occurs in other creative fields.

How much should a beginner ghost writer charge? ›

Writing coach Lisa Tener explains that business book ghostwriting usually starts at $5,000 per book. If a ghostwriter charges hourly, the cost of e-books may be anywhere from $30 to $200 per hour, depending on the scope of the project. Per-word rates for this type of work typically range from $1 to $3.

How much do beginner ghostwriters make? ›

It's easy to make money as a ghostwriter. If you're self-employed, you can start around $10,000 per project and build all the way up to $50,000 or more. If you decide to work through a firm, you will make less but you'll be given clients.

Do ghostwriters get their name on a book? ›

A ghostwriter is not credited as an author (notice the lack of “author” in the title)—but more than that, she or he is a “ghost” as far as credit goes. Essentially, a ghostwriter does not normally receive any credit for your book because when you hire a ghostwriter, the published book is yours alone.

How often do people use ghost writers? ›

People are often amazed when I tell them that more than 50% of the non fiction books on the bestseller lists have been written with the help of a ghostwriter service. I've actually been quoted various figures from 50% to as much as 90%.

Are ghost writers worth it? ›

Ghostwriters are great for many reasons. They can help you save time if you are a busy CEO or entrepreneur, and they greatly reduce the amount of time you personally need to dedicate to the book-writing process. They also have a skill set that many people don't have, which saves you a lot of stress.

Do most authors use ghost writers? ›

Ghostwriters are probably more common than you think. Because of legal paperwork, it's hard to know precisely what percentage of writing is ghostwritten. There are thousands of ghostwritten books out there, dating back as early as the fourteenth century.

Do ghostwriters get royalties? ›

In most cases, ghostwriters do not receive royalties for the books that they are hired to write. Similar to copyright, this will all be set out and agreed upon in a good contract, before any writing begins.

How much do professional ghostwriters make? ›

Ghostwriting pay varies depending on your writing ability, research experience, reputation and speed. A talented ghostwriter can earn ​$4​ to ​$40​ per page or somewhere between ​$50​ to ​$150​ per hour, reports Author Bridge Media. Earning income potential is unlimited, however.

How much royalties do ghost writers get? ›

A book ghostwriter with revenue share receives a percentage of profits or royalties, which can range anywhere from 5 percent to 20 percent. In such cases, the upfront fee is typically lower, by as much as 20 percent.

Who is the best selling ghostwriter for the New York Times? ›

Lisa Dickey – NYT Best-selling Author / Ghostwriter.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 11/10/2023

Views: 6071

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.