Hoe ratten gif te maken met behulp van zuiveringszout [stap voor stap] (2023)

Over het algemeen brengen commerciële giftige ratten-dodende lokaas de gezondheid van uw huisdieren en inheemse dieren in het wild in gevaar die dode knaagdieren eten als onderdeel van hun dieet.Dus je wilt ratten gif maken van zuiveringszout, eenVeiliger zelfgemaakt aasalternatief gemaakt van milieuvriendelijke bakpoeder.Dit type aas gebruikt de biologie van ratten om ze kwijt te raken, omdat ze niet kunnen boeren of overgeven.

Hoe ratten gif te maken met zuiveringszout

How to Make Rat Poison Using Baking Soda [Step by Step] (1)

Wanneer ratten bakpoeder eten, reageert het bicarbonaat met het zuur in hun maag, waardoor schuim ontstaat en koolstofdioxidegas vrijgeeft.Omdat ze echter niet kunnen boeren, kan het gas niet ontsnappen, wat resulteert in de dood.Dit is het mechanisme achter het gif van bakpoeder.

Natriumbicarbonaat, ook bekend als bakpoeder of bakpoeder, is een witte, geurloos poeder of korrelige substantie.Vanwege zijn pekel- en alkalische eigenschappen heeft het een zoute en enigszins bittere smaak met een pH in het 8-9 bereik.De stof ontleedt bij 50 ° C (122 ° F) en wordt als niet-toxisch beschouwd.Bakpoeder wordt vaak gebruikt als een rijder in het bakken om gebakken producten te laten stijgen.

Omdat knaagdieren zich niet alleen aangetrokken voelen tot zuiveringszout, moet je het mengen met andere ingrediënten die ze aantrekkelijk vinden.Hieronder staan manieren om rattengif van bakpoeder te maken:

1. Bakpoeder en chocoladerattengif

Ratten worden aangetrokken tot chocolade, inclusief chocoladetaart.Je hoeft echter niet de moeite te nemen om een cake te maken.Meng eenvoudig gelijke delen chocoladebeslag of brownie -mix met bakpoeder.

Ingrediënten:

 • Chocoladetaart of brownie mix
 • Rugpulver

Materialen:

 • Platte wegwerpkom (kan worden gemaakt door de bodem van een plastic frisdrankfles af te snijden)
 • Een pak melk
 • Yoghurtcontainer of diep plastic potdeksel

Volg deze stappen om bakpifgif van de chocoladetaartmix te maken:

 1. Combineer gelijke delen van de chocoladetaart en het bakpoedermengsel en meng grondig in een ondiepe container.Een paar opgehoopte theelepels hiervan zouden voldoende moeten zijn als aas.
 2. Het mengsel kan in droge vorm worden gebruikt, op voorwaarde dat de rat toegang heeft tot een afzonderlijke ondiepe kom drinkwater, omdat het water nodig heeft bij het eten van droog voedsel.
 3. Het mengsel moet nat worden gebruikt door geleidelijk een kleine hoeveelheid water toe te voegen en grondig te mengen, meer en meer water toe te voegen totdat een dikke pasta is gevormd.
 4. Plaats ten slotte een ondiepe aascontainer in de buurtmuren of op plaatsen bezocht door ratten.

Laat het aas een paar dagen op dezelfde plek, omdat ratten meestal op hun hoede zijn en het aas een tijdje kunnen verkennen voordat ze het eten zodra ze zich veilig voelen.

2. Rattengif met suiker en bakpoeder

Combineer de bloem, suiker en bakpoeder door 2/3 kopje (85 g) bloem en 2/3 kop (135 g) suiker toe te voegen aan een kleine kom.Meng ze gelijkmatig om een mengsel te maken dat de rat tot de bakpoeder zal verleiden.Voeg vervolgens een gelijke hoeveelheid bakpoeder toe aan het mengsel en meng grondig.

Een alternatieve methode is om bakpoeder en suiker rechtstreeks zonder bloem te mengen.Als alternatief kan maïsmeel worden vervangen door bloem en warme chocolademelk door suiker.Om ervoor te zorgen dat het mengsel goed wordt gemengd, pureer je in een blender totdat een fijnere consistentie is verkregen.Een ander alternatief is om 1 deel bakpoeder te mengen met 2 delen pindakaas.

Plaats bakken waar ratten zijn waargenomen, b.v.B. in de buurt van een oven of schuur en langs hun paden.Als u gebieden opmerkt waar ratten zijn gegraven, plaats dan een container in de buurt om aan te knabbelen.Zoek naar kleine en langwerpige uitwerpselen van ratten, omdat dit een indicatie kan zijn van waar ratten kunnen blijven.

De bakpoeder reageert met het zuur in de maag van de ratten, waardoor koolstofdioxide zich ophoopt, wat uiteindelijk leidt tot de dood van de rat.

3. Rattengif met bakpoeder en pindakaas

Ratten worden erg aangetrokken tot pindakaas, waarschijnlijk vanwege de rijke samenstelling van snoep, vetten en oliën, eiwitten en sterke geur.In dit gedeelte leert u hoe u uw eigen ratgif kunt maken met behulp van zuiveringszout en pindakaas.

Ingrediënten:

 • pindakaas
 • Rugpulver

Materialen:

 • Kleine wegwerpschotels (kunnen worden gemaakt van plastic potdeksels of uit een plastic fles of melkpak worden gesneden).

Volg deze stappen om rattengif voor te bereiden met behulp van zuiveringszout en pindakaas knaagdieren:

 1. Meng in een kleine container gelijke delen pindakaas en bakpoeder tot goed gecombineerd.Een paar opgehoopte theelepels ervan zijn genoeg.
 2. Plaats 2 of meer huppelende theelepels aasmix in elke wegwerpkast.
 3. Plaats het aas in de buurt van muren of op plaatsen die door ratten worden bezocht.

Laat de gifsoda enkele dagen op dezelfde plek zitten.Ratten lijken op hun hoede en kunnen het aas testen voordat ze eten als ze zich veilig voelen.

4. Vergiftig het aas van ratten met bloem en bakpoeder

Dit bakpijsterratgifrecept gebruikt een combinatie van ingrediënten om een cake te maken die ratten aantrekt.U hebt het volgende nodig:

 • van welke aard dan ook
 • Rugpulver

Materialen:

Om rattengif te maken met zuiveringszout die je ook nodig hebt:

 • Kleine wegwerpschotels (kunnen worden gemaakt van een plastic potdeksel. Gesneden uit een plastic fles of melkpak

Hier leest u hoe u bakpijpen met soda ratten met bloem en suikeras kunt maken:

 1. Meng gelijke delen bloem en bakpoeder in een kleine container.Voeg voor extra effect een kleine hoeveelheid chocoladepoeder of hagelslag toe.Roer het mengsel goed tot goed gemengd.
 2. Voeg geleidelijk wat water toe aan het mengsel en roer tot een stevig deeg zich vormt.
 3. Plaats 2 of meer theelepels aasmix in elke wegwerpschotel.
 4. Plaats de schotels op plaatsen waar ratten het bezoeken zijn, zoals op muren of in krappe ruimtes.

Laat het aas van de bakpoeder ratten gedurende meerdere dagen op dezelfde plek.Tegen die tijd zouden de ratten het aas zorgvuldig onderzoeken en vaststellen dat het veilig was om te eten.

Wat te doen met bakpoeder, rattengif?

Ratten hebben een slecht gezichtsvermogen, oké20 keer erger dan mensen.Hun diepteperceptie is ook slecht, waardoor het voor hen moeilijk is om te beoordelen of objecten dichtbij of ver weg zijn.

Dit wordt echter gecompenseerd door hun voorzichtigheid, die liever van plaats naar plaats langs muren of paden loopt en open ruimtes vermijdt.

Met dit in gedachten kunnen we de effectiviteit van bakpijpen vergroot door twee of meer aas te plaatsen ongeveer 2 meter uit elkaar langs een muur of op knaagdierpaden.

Aan de andere kant is hun reukvermogen erg enthousiast en ze hebben de neiging om alles wat vervuild is met menselijke geuren af te wijzen.Daarom moet u handschoenen dragen bij het hanteren van aascontainers en vallen om de geur te elimineren.

Hoeveel bakpoeder doodt ratten?

LD50, die staat voor een dodelijke dosis 50%, is een acute toxiciteitsmaatregel en vertegenwoordigt de hoeveelheid van een toxine dat nodig is om 50% van de blootgestelde bevolking in een bepaalde periode te doden.De orale LD50 van natriumbicarbonaat voor ratten is 4220 mg/kg.

Ratten zijn veel groter en hun lichaamsgewicht varieert tussen 200 en 500 gram.Bij een dodelijke dosis van 4.220 milligram per kilogram, of 4,22 milligram per gram lichaamsgewicht, kost het 72-105 milligram bakpoeder om blootgestelde ratten te doden.

In recepten zoals bloem, chocolade en pindakaas is de hoeveelheid gebruikte bakpoeder half of een derde van de totale ingrediënten.Bijgevolg zouden ratten twee tot drie keer het gewicht van voorbereid aas moeten eten om 50% mortaliteit te bereiken.

Het maximale bedrag dat de grootste ratten zouden moeten innemen om 50% mortaliteit te bereiken, zou ongeveer 200-300 milligram aas zijn, afhankelijk van de formulering.Om een hoger sterftecijfer te bereiken, zou het bedrag moeten worden verdubbeld, wat 400-600 milligram zou zijn, of 0,4-0,6 gram.Dit is een relatief kleine hoeveelheid, vooral in vergelijking met een theelepel water, dat ongeveer 5,0 gram is, weegt tien keer zijn gewicht.

Hoe snel doodt bakpoeder ratten?

Ik kan bevestigen dat het 24 tot 36 uur duurt om een rat te doden.In sommige gevallen kan het, afhankelijk van het gewicht van de rat, iets minder dan 24 uur duren.

Gezien het feit dat de chemische reactie tussen natriumbicarbonaat en knaagdiermaagzuur zeer snel is, kan het een relatief snel proces zijn.

Voeg een halve theelepel bakpoeder toe aan een pot met een paar centimeter azijn en kijk hoe het snel bubbelt, schuimt en zwelt.Het wordt aanbevolen om dit experiment in de gootsteen te doen om te voorkomen dat ze een puinhoop maken.

Op basis van mijn biomedische achtergrond vermoed ik dat de snelle zwelling van de maag van het knaagdier waarschijnlijk de diafragmatische spieren zou comprimeren die de ademhaling regelen, waardoor het knaagdier stikte.

Er zijn veel claims online dat zuiveringszoutasers knaagdieren doden door hun maag te barsten, maar ik heb mijn twijfels en zonder een autopsie zou het moeilijk zijn om te verifiëren.Dit is een nogal ongemakkelijk onderwerp, dat kan verklaren waarom niemand heeft geprobeerd het tijdstip van dood van de knaagdieren te bepalen na inname van het aas.

Vergeleken met commercieel giftig rattenaas, is het gebruik van zuiveringszout als aas voor ratten en muizen veel humaan.Commerciële gifaas duurt één tot twee weken om de langzame interne bloedingen te beheersen, wat een lange en wrede methode is voor ongediertebestrijding.Aan de andere kant bestaat met zuiveringszout aas geen risico om andere wilde dieren of huisdieren te vergiftigen als ze dode knaagdieren eten.

Ratten geven niet aan het bakpifte van de bakpoeder

Braken is een natuurlijk afweermechanisme om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen.Deze reflex is echter niet mogelijk bij knaagdieren zoals ratten, muizen, konijnen en cavia's vanwege een combinatie van fysiologische en neurologische beperkingen.

Fysiologische factoren die braken voorkomen, zijn onder meer een zwak membraan, de gespierde laag onder de longen en de anatomie van de maag, die voorkomt dat de inhoud van de maag wordt geregistreerd.

Braken is een complexe reflex die wordt bestuurd door specifieke neurale circuits in de hersenen.Twee afzonderlijke centra, het brakencentrum en de Chemoreceptor Trigger Zone (CTZ), gelegen in de medulla oblongata, worden verondersteld een sleutelrol te spelen bij het reguleren van deze reflex.De medulla oblongata is het deel van het autonome centrale zenuwstelsel dat de hersenstam rechtstreeks met het ruggenmerg verbindt en zich aan de basis van de hersenstam bevindt.

Wanneer wetenschappers studies uitvoerden naar de hersenstamers van laboratoriummuizen en ratten, het toedienen van medicijnen die normaal braken bij andere dieren zouden induceren, zagen ze een verminderde activiteit in de zenuwen, mond, keel en armen die normaal geassocieerd zijn met braken zijn.Dit suggereert dat knaagdieren het neurale circuit missen dat nodig is om te braken.

Dit is de reden waarom ratten- en muisgif zo effectief is, omdat ze na het innemen van het gifaas niet in staat zijn om het over te geven en uit het lichaam te scheiden.

Knaagdieren hebben echter alternatieve methoden ontwikkeld om te voorkomen dat u innemen of in contact komt met gifstoffen.Ze vertrouwen op hun gevoel voor smaak om te voorkomen dat ze stoffen innemen die hen ziek of fataal kunnen maken.Als ze al iets giftigs hebben ingenomen, zullen ze de klei consumeren om de gifstoffen te absorberen, waardoor ze voorkomen dat ze in hun lichaam worden geabsorbeerd.Dit gedrag, bekend als Pica, bij het innemen van niet-voedingsstoffen zoals kaolin (klei) is een ziekterespons bij ratten en is vergelijkbaar met braken bij andere soorten.Het kan worden gereguleerd door dezelfde mechanismen als menselijke emesis.

Laatste gedachten: maak rattengif van bakpoeder

Ratten worden in onhygiënische omstandigheden bewaard en kunnen ziekten doorgeven aan mensen, waardoor een potentieel gezondheidsrisico loopt.De meest voorkomende ziekte die door deze knaagdieren wordt overgedragen, is salmonellose, die optreedt wanneer voedsel is vervuild met hun speeksel of uitwerpselen en salmonella -bacteriën overbrengt.Gezien deze zorgen enMogelijke materiële schade, het is raadzaam om snelle actie te ondernemen om ratten uit uw huis te verwijderen.Als u een serieus rattenprobleem vermoedt, neemt u contact op met de eigenaar of een lokale ongediertebestrijdingsspecialist.

FAQs

Hoe maak je zelf rattengif? ›

Je kan in principe met gips kan je je eigen rattenvergif maken. Het is dan de bedoeling dat de ratten gipspoeder opeten, zodat het verhardt in de maag. Je kan het gips 'aantrekkelijker' maken door het te vermengen met lokaas. Denk maar aan pindakaas, bloem, maïsmeel, (chocolade)melk of aardappelen.

Hoe kom je van ratten af zonder gif? ›

Plaats klemmen tegen ratten. Klemmen tegen ratten zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Vul de klemmen met geschikt lokaas, zoals pindakaas. Zet de klemmen vervolgens op plekken waar u het vaakst ratten ziet lopen en ze komen op de geur van het aas af.

Welke geur verdrijft ratten? ›

Je kan ook kiezen voor huismiddeltjes die een onaangename geur voor ratten verspreiden. Denk maar aan kruidnagelolie, pepermuntolie of azijn. Die kan je plaatsen in de zones waar de ratten voorbijkomen. De ratten houden niet van deze sterke geuren.

Welk gif tegen ratten? ›

Rodenticide tegen ratten

Rodenticide is gif tegen knaagdieren, in dit geval tegen ratten. In rattengif zit altijd een anticoagulans, wat ervoor zorgt dat het bloed van de rat niet kan stollen.

Wat werkt echt tegen ratten? ›

Waar kunnen ratten niet tegen? 5 extra tips
 • Ratten houden niet van de geur van munt of eucalyptus.
 • Zwarte peper houdt ratten op afstand. ...
 • De geur van uien of azijn schrikt ook ratten af. ...
 • Smeer een lucifer in met pindakaas. ...
 • Koop een ultrasoon apparaat dat een geluid tegen ratten uitzendt.

Wat is het beste lokaas voor ratten? ›

Het lokaas dat het beste werkt verschilt per situatie en rattensoort. De meeste ratten zijn dol op vet- en eiwitrijk voedsel. Hierdoor wordt vaak pindakaas, chocolade, noten en zaden ingezet om ratten te lokken. Daarnaast is het ook mogelijk om professioneel lokstof te gebruiken.

Hoe snel gaan ratten dood van gif? ›

Als de rat na één dosis al zou doodgaan, dan bestaat er de kans dat bij andere ratten aasschuwheid optreedt. Bij multi-dosis vergiften zal een rat na 2 á 3 opnames (meestal tussen de 3 en 14 dagen) sterven aan inwendige bloedingen.

Wat verdrijft ratten? ›

Ratten verjagen met geuren

Zo zouden ratten een hekel hebben aan zwarte peper, maar ook aan de geur van munt, eucalyptus, chloor, azijn, uien en kamille.

Waarom eten ratten niet van gif? ›

Jouw lichaamsgeur kan de geur van het gif beïnvloeden waardoor de muizen er niet meer van zullen eten. Gebruik dus altijd een handschoentje. Om het gif nog aanlokkelijker te maken, kan je er bijvoorbeeld wat natte hondenbrokken naast leggen. De muizen zullen op deze geur afkomen.

Hoe blijven ratten weg? ›

Als eerste kunnen ratten niet tegen sommige geuren. Zo houden ratten niet van de geur van o.a. azijn, chloor, eucalyptus, uien en kamille. Geuren hebben vaak een tijdelijk effect bij het verdrijven van ratten. De tweede methode is om ratten te verjagen met geluid.

Welk geluid schrikt ratten af? ›

Om ratten te verjagen, moeten er vaak speciale middelen aan te pas komen. Zo kan er ultrasoon geluid gebruikt worden. Dit geluid wordt op hoge toon uitgezonden en daar kunnen ratten niet tegen. Ook kunnen er bepaalde geuren ingezet worden.

Welke kruiden tegen ratten? ›

Ratten weren met zwarte peper

Strooi zwarte peper op de plekken waar jij last hebt van de ratten. Ze vinden dit vervelend en komen niet graag terug. Het is noodzakelijk om dit enkele dagen vol te houden. Anders heb je binnen no-time weer last van ratten.

Welk rattengif is verboden? ›

Welke gif blijft wel beschikbaar voor particulieren? : rodenticiden met de werkzame stof Alfachloralose. Wat is er verandert voor particulieren?: Rodenticiden (muizengif en rattengif) met de werkzame stof Brodifacoum, Difenacoum of Difethialon is verboden.

Kan een hond sterven van rattenvergif? ›

Een van de meest voorkomende vergiftigingen bij de hond is die met ratten- of muizengif. Het is een ernstige vergiftiging waarbij de eerste verschijnselen pas na enkele dagen optreden. Onbehandeld zullen honden die dit gif hebben opgenomen dood gaan aan inwendige of uitwendige bloedingen.

Wat is het sterkste rattengif? ›

Ideaal polyvalent middel tegen ratten en muizen. Tournirat is het sterkste lokaas op de markt. De actieve stof wordt zeer vlug opgenomen, wat een zeer snel resultaat garandeert. De actieve stof brodifacoum zorgt voor een verbluffend resultaat na zelfs 1 opname.

Waar is rattengif van gemaakt? ›

Rattengif bezit meestal een anti-stollingsmiddel van het bloed, ook wel 'Anticoagulantia' genoemd. Bekende werkzame stoffen zijn bijvoorbeeld Bromadiolon en Difethialon. Inwendige bloedingen zorgen ervoor dat het dier doodgaat.

Hoe kom ik aan rattengif? ›

Vanaf 1 januari 2023 is het aanschaffen van nieuwe verpakkingen rodenticiden (ratten- en muizengif) door particulieren niet meer toegestaan. In verband met de ernstige risico's die rodenticiden met zich meebrengen voor mens, dier en milieu is het noodzakelijk om het gebruik terug te dringen.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated: 30/11/2023

Views: 5279

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.