Hoe bedwantsen doden met hitte - welke methode werkt het beste? (2023)

(Stap 4 van 9 in Best Bed Bugs Killer Guide - bijgewerkt 6 maart 2020)

(Opmerking: als Amazon Associate geldt deze site inkomsten met kwalificerende aankopen. Dit artikel kan gelieerde links bevatten. Als u een aankoop doet na het klikken op een gelieerde link, kunnen we een vergoeding ontvangen.)

How to kill bed bugs with heat - which method works best? (1)

Ken jijHoe dood je bedwantsen met warmte?Warmtebehandeling voor bedwantsen komt in vele vormen en u moet waarschijnlijk meer dan één gebruiken.Bedwantsen beginnen te sterven wanneer ze gedurende minimaal 90 minuten worden blootgesteld aan temperaturen boven 45 ° C.Daarom is extreme hitte een van de meest effectieve manieren geworden om bedwantsen te bestrijden.Welke aanpak u hangt, hangt af of u kleine items, grote items of het hele huis behandelt.

Uw basistools:

  • Heet waswater- Geldt op kleine onderdelen
  • Tuime droog op hoog- Breng aan op kleine items zoals kleding
  • Stoomboot- ideaal voor bedden, banken en andere grote items, evenals tapijten en vloeren
  • Draagbare warmtekamers- Voor grotere wasserijen, na een reis of voor items die niet in de wasmachine moeten worden gewassen
  • Hete buitentemperaturen- Dit zou zelden uw go-to-oplossing moeten zijn, maar als het heet genoeg en lang genoeg is, kan het effectief zijn voor ingepakte items
  • Professionele thermische verwarmingssystemen- Gebruik voor het onderhoud van het hele huis

Laten we elke methode nader bekijken.

Heet waswater

Was kleding, speelgoed, knuffels en andere items in heet water bij een temperatuur van ten minste 49 ° C om bedwantsen te doden.Wasserij is vooral nuttig bij het loslatenVerstoringen voordat items worden gesloten en op een permanente locatie worden geplaatst.

Sort uw kleding zoals gewoonlijk (gescheiden door kleur- of wasinstructies).Plaats vervolgens elke stapel in een aparte zak en bind strak genoeg om insecten buiten te houden.Doe kleding die alleen in een aparte zak moet worden schoongemaakt.Je zult deze dingen niet wassen.Je plaatst ze alleen in de droger (en alleen als ze niet nat zijn).

Stel de wasmachine in op de heetste instelling toegestaan voor de stoffen in elke tas.

Bekijk deze video van de University of Minnesota Department of Entomology voor tips over het wassen van kleding en andere bedwantbesturingsitems:

Sommige experts raden aan om kleding te drogen voordat je het wassen.Juist;Ga verder in omgekeerde volgorde - eerst de droger en vervolgens de wasmachine.Dat komt omdat alleen wassen, zelfs in het heetste water, niet alle bedwantsen en hun eieren doodt.De droger zal dit doen als hij heet genoeg is.

Hoe verplaats je de wasserij van buiten of in de kamer naar de wasruimte zonder bedwantsen die zich verspreiden naar andere delen van het huis?Zorg er eerst voor dat de container waarin u de items vervoert, strak gesloten is.Stevige afvalzakken zullen voldoende zijn.Giet de inhoud heel voorzichtig rechtstreeks in de droger.Plaats de tas niet op de grond om te lossen.Zet de droger minimaal 40 minuten op hoog vuur;Het uur is beter.Sluit vervolgens onmiddellijk dicht, bind en sluit de vuilniszak af.Neem het recht naar de vuilnisbak naar buiten.

Was dan dingen zoals gewoonlijk enDroog ze dan opnieuw.Gooi de afgedichte vuilniszak naar buiten in de prullenbak

Oplosbare waszakken voorkomen dat bedwantsen ontsnappen

Hier is een andere benadering waarbij het wassen en dan drogen van je kleding zoals gewoonlijk wordt gedaan.Deze optie elimineert de noodzaak om in de eerste plaats een vervuilde tas te openen: gebruik oplosbare waszakken om uw bezittingen binnen te afdichten.Gooi in plaats van de tas te openen, gooi gewoon alles in de wasmachine.Eco-vriendelijke tassen degraderen en lossen veilig op in de wasmachine.Ze zijn veilig voor uw kleding en machine.

Bekijk een snelle demonstratie van entomoloog Jeff White over hoe deze waszakken te gebruiken om bedwantsen weg te houden na een reis:

Dissolveerbare waszakken zijn te vinden bij Home Depot.Een 3-pack kost ongeveer $ 10.Als u vaak of met een groep reist, biedt Amazon ook een pakket aan100 oplosbare waszakkenDat past misschien beter bij uw behoeften.

Welke optie u ook kiest, het is belangrijk dat de tas waarin u uw items plaatst, luchtdicht blijft totdat de items veilig in de wasmachine of droger worden gegooid.

droger

Droge kleding op hoge temperatuur gedurende minimaal 45 minuten.Het is effectief inHet doden van bedwantsen en eieren voor volwassenen.

Je kunt ook kleding aansluiten met een stempel eropstomerij in de huishoudelijke drogerTerwijl de was droog is voordat het in de droger wordt geplaatst.Plaats 30 minuten op middelhoog vuur.

Als u ervoor kiest om uw droog gereinigde professioneel te hebben, zorg er dan voor dat u uw items in zakken afdicht voordat u ze naar de stomerij brengt.Vertel de schoonmakers dat er mogelijk bedwantsen op de kleding zijn.Op deze manier voorkomt u dat de besmetting zich verspreidt naar uw bedrijf en andere onschuldige klanten die kleding naar uw winkel brengen.Ze weten hoe ze deze items op een speciale manier kunnen behandelen om iedereen te beschermen.

Voor

Stoomreiniging is een ander alternatief voor het doden van bedwantsen en hun eierenmet warmte en zonder chemicaliën. Voor bedwantsen is waterdamp een contractmoordenaar.Contact moet worden gemaakt om te doden.

Steamers zijn geweldig voor genezingmatrassen,Box Spring bedden, plinten, bekleding, tapijten, kussens, gordijnen en andere waardevolle spullen.Vrassen, krassen en soortgelijke gebieden zijn aantrekkelijk voor bedwantsen.Stoom is de perfecte manier om deze voorraad te krijgen.Klik hier om de video te bekijkenHoe je een matras tegen bedwantsen bestrijdt.

Gebruik hoogwaardige stoomapparaten van hoge druk die warmte gebruiken om bedwantsen te doden.Het belangrijkste criterium is dat ze heet genoeg zijn om hun werk te doen.bedwugstoombootReken op warmte zonder overtollig vocht te creëren dat uw bezittingen kan beschadigen

Omdat het echter op waterbasis is, moet u erover nadenken om het beetje bij beetje toe te passen.Lederen fauteuils en banken zijn bijvoorbeeld niet de juiste plek voor een paar.U kunt deze en andere materialen echter testen door stoom aan te brengen op kleine, verborgen gebieden voordat u verder gaat.

Zoals bij elk type eliminatieactiviteit, is nauwkeurigheid cruciaal.Behandel alles in de kamer.Sla een invasiebron over en je bent terug waar je bent begonnen, omdat overlevenden de gebieden die je besteden opnieuw zal bevolken.

Een professionele stoomreiniger kan worden gehuurd bij veel lokale hardware -winkels en enkele supermarktketens.

Beddampdampers zijn ook beschikbaarkaufen.

Draagbare verwarmingskamers

Hoe zit het met items die niet wasbaar zijn of niet in de droger passen?ENdraagbare warmtekamerkan uw oplossing aanbieden.Draagbare verwarmingskamers, soms "hete dozen" of "ovens" genoemd, zijn containers met ritssluiting met een kachel erin.Deze kachel verwarmt het apparaat tot 120 graden of meer om bedwantsen in alle levensfasen te doden.

Ze verschillen in grootte en mobiliteit.De kleinste eenheden zijn geweldig voor items zoals schoenen, boeken, kleding, beddengoed, speelgoed, elektronica en meer.Grotere eenheden zijn geschikt voor bagage (zowel handbagage als grote bagage) en zelfs kleine meubels.De grootste en minst draagbare eenheden zijn ontworpen om alle grote items in de kamer vast te houden, zoals matrassen, banken en dressoirs.

Draagbare verwarmingskamers zijn zeer effectief in het doden van bedwantsen in objecten erin geplaatst als ze lang genoeg binnen worden gelaten.Dit is meestal tussen 2 en 8 uur, afhankelijk van de grootte van de items, losjes gepakte items en het gebruikte type kamer.

Toch zijn deze apparaten niet goedkoop en worden ze niet gerestitueerd na aankoop.Dus als u niet veel reizen of het hele proces toepast dat hier wordt beschreven, werkt niet, dit is misschien niet iets voor u.

Richt zich voor nu op het doden van bedwantsen in uw slaapkamers door te wassen, drogen en stomen.Voltooi dit proces en leer dan meer over wanneer en hoe u moet toepassenbedwantsprays.

Hete buitentemperaturen

Als het gaat om het doden van bedwantsen, kan de zon je vriend zijn.Lang genoeg achtergelaten in een container om niet te kunnen ontsnappen, zullen de kleine wezens zichzelf immoleren.Dit is echter geen techniek die door experts wordt aanbevolen.We noemen het hier alleen omdat het vaak wordt gevraagd.

Als u deze methode probeert, plaats het ongedierte in een luchtdichte tas waar geen ruimte is om te ontsnappen.Pak de tas uit de grond.PlaatsGewoon wat kleren, beddengoed, speelgoed of andere items in de tas;Dit elimineert schaduwgebieden voor hen.

Dit creëert dezelfde hitte als in een auto met de ramen gesloten en er is geen ontsnappen op een warme zomerdag.U wilt dat de temperatuur in de afgesloten zak ten minste 49 ° C (120 ° F) bereikt.Controleer de temperatuur met een buitenthermometer.Laat de zakken minimaal 24 uur in de zon, bij voorkeur 3 tot 4 dagen.

Deze methode kan sommige bedwantsen doden, maar het is niet de beste keuze voor het uitvoeren van een uitroeiingsproces van bedwantsen.Het grootste probleem is niet in staat zijn om de buitentemperatuur te regelen om ervoor te zorgen dat deze hoog genoeg en lang genoeg blijft om succes te garanderen.Het is ook gewoon niet praktisch om al je bezittingen buiten op te slaan.Onthoud: als u bedwantsen ontdekt, moet alles in de kamer worden behandeld.Alle.

​​Volgende:Quick Kill Spray

We zullen het onderwerp professionele verwarmingssystemen in een apart artikel behandelen.Laten we eerst concentreren op het proces dat u moet volgen als u het zelf gaat doen.Zodra je alles in je slaapkamer hebt schoongemaakt door te wassen, drogen, stomen of verzegelen, is het tijd om door te gaan naar de volgende stap in je verzorgingsroutine:bedwantsprays.

Heb je de vorige stappen in de gids gemist?

Als je het hebt gemist, klik dan hier om de vorige stappen te lezen:

  • Stap 1: Feiten over bedwantsen - ken eerst je vijand
  • Stap 2: hoe je bedwantsen spot
  • Stap 3: Weg van bedwantsen af
  • genezingshulpmiddelen

(Opmerking: dit artikel bevat affiliatielinks. Als u een aankoop doet na het klikken op een gelieerde link, kunnen we een vergoeding ontvangen.)

FAQs

Welke temperatuur sterven bedwantsen? ›

Bedwantsen gaan dood na minimaal 48 uur (maar liever een week) bij temperaturen onder -14 in de vriezer. Het daarvoor geraadpleegde Kennis en adviescentrum voor dierplagen (KAD) geeft aan dat ook de eitjes daarmee worden bestreden.

Hoe maak je bedwantsen dood? ›

De temperatuur van de vriezer moet -14 graden zijn of kouder. Invriezen doodt de bedwantsen en de eitjes. De spullen moeten een week in de vriezer blijven. Dan zijn de bedwantsen en de eitjes echt dood.

Kun je bedwantsen verdrinken? ›

Bedwantsen die worden blootgesteld aan 41°C zullen sterven als ze aan deze temperatuur worden blootgesteld gedurende 100 minuten en aan 45°C zullen ze sterven als ze gedurende 90 minuten aan die temperatuur worden blootgesteld. Bij -opnieuw- een iets hogere temperatuur van 48°C zullen na 60 minuten sterven.

Wat vinden bedwantsen vies? ›

Bedwantsen hebben een hekel aan extreme hitte, maar ook aan vrieskou. Daarom kun je het volgende proberen om bedwantsen te bestrijden. Warmte: Stop alle besmette spullen in een zak en was ze minimaal op zestig graden. Dit zorgt ervoor dat de beestjes dood gaan.

Kan ik zelf bedwantsen bestrijden? ›

Was je beddengoed grondig. Verplaats het beddengoed van de kamer naar de wasmachine in een afgesloten zak, om verdere verspreiding te voorkomen. Was vervolgens het beddengoed op 90 graden om de bedwantsen te doden.

Welk gif tegen bedwantsen? ›

Een bedwantsenspray is een spuitbus met daarin een giftige vloeistof tegen kruipende insecten. Vaak bevatten dit soort sprays permethrin en tetramethrin: dit zijn stoffen die inwerken op zenuwstelsels van insecten.

Hoe lang kan een bedwants leven zonder bloed? ›

Per keer kan er tot 1,3-2 ml bloed opgezogen worden. Dat betekent dat ze in lengte 30-50% en in gewicht 150-200% kunnen toenemen! Volwassen bedwantsen leven 6-12 maanden en kunnen ver-scheidene maanden tot wel een jaar zonder eten overleven.

Kunnen bedwantsen door plastic? ›

Bedwantsen houden niet van beton of gladde tegels. Indien ze in uw bagage zitten, ziet u ze hier ook eerder dan op het tapijt. Sorteer buiten de was en doe deze gesorteerd in plastic zakken. Sluit de plastic zakken goed af.

Heeft iedereen last van bedwantsen? ›

Dit is een van de grootste fabeltjes als het gaat om bedwantsen. Ze voelen zich letterlijk overal thuis, van chique gebouwen tot de daklozenopvang. Iedereen kan bedwantsen krijgen. Bedwantsen kunnen zelfs voorkomen in de duurste en schoonste hotels.

Kun je bedwantsen altijd zien? ›

Kun je bedwantsen zien? Ondanks dat bedwantsen erg klein zijn, meestal maar 4-5mm groot, is het mogelijk om een volwassen bedwants te zien. Je kunt zelfs de nimfen en eitjes zien.

Kun je bedwantsen overdag zien? ›

Overdag laten ze zich alleen zien als ze écht honger hebben. Bedwantsen in huis verspreiden een weeïge geur die doet denken aan zoete amandel. De bedwants veroorzaakt rode jeukende bultjes. Dit zijn er meestal meerdere en zitten netjes op een rij.

Hoe lang blijven bedwantsen beten? ›

Bedwantsen klimmen niet op hun gastheer. Ze lopen over het bed en bijten waar jij in contact bent met het bed. Dat betekent dat beten aan de kant van je lichaam zitten waarop je slaapt. Ze drinken je bloed 5-10 minuten, dan zitten ze vol.

Hoe snel verspreiden bedwantsen zich? ›

Een volwassen bedwants heeft een sterk afgeplat, ovaalvormig, bijna rond lichaam. Bedwantsen lopen; ze kunnen niet vliegen of springen. Ze verblijven binnen een straal van ongeveer drie meter rond de slaapplaats van hun slachtoffer, maar kunnen zich op één nacht ook verder verplaatsen (ongeveer 30 meter).

Waar bijten bedwantsen het meest? ›

Je kunt ze terugvinden over je hele lichaam, maar vooral daar waar je lichaam het matras raakt. Bedwantsen maken het zichzelf graag gemakkelijk. Waar de huid het zachtst is, is het makkelijk toehappen voor ze. Denk daarbij aan buik, lenden, benen, billen, rug en zelfs bultjes op hoofdhuid.

Hoeveel graden wassen bedwantsen? ›

Na verblijf in een kamer met bedwantsen of als u het vermoeden heeft dat dit zo is, kunt u het beste de kleding direct uit de koffer wassen op 60 graden.

Kunnen bedwantsen buiten overleven? ›

Pak na een reis je koffer buiten uit als je het niet vertrouwt. Check meteen de naden van je koffers op bedwantsen. De koffer lang buiten laten staan? Bedwantsen kunnen een jaar lang zonder voedsel, dus de kans dat ze de buitentemperaturen overleven is groot.

Kunnen bedwantsen overleven zonder mensen? ›

Per keer kan er tot 1,3-2 ml bloed opgezogen worden. Dat betekent dat ze in lengte 30-50% en in gewicht 150-200% kunnen toenemen! Volwassen bedwantsen leven 6-12 maanden en kunnen ver-scheidene maanden tot wel een jaar zonder eten overleven.

Hoe lang duurt bestrijding bedwantsen? ›

Een behandeling voor het hele huis kan tot 48 uur duren. Er kan meer dan één applicatie nodig zijn om de bugs uit te roeien. Een vervolgbezoek en inspectie worden meestal aanbevolen en kosten ongeveer 4 tot 6 weken na de behandeling tussen € 75 en € 200 .

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 13/12/2023

Views: 5277

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.