Ball Python versus Corn Snake als huisdier - voor- en nadelen voor elk - Wildlife Informer (2023)

Slangen komen steeds vaker voor als huisdier in Noord-Amerika, met als twee meest besproken de balpython en de maïsslang. Beide komen uit zeer verschillende delen van de wereld, maar lijken qua temperament en huisvestingseisen sterk op elkaar. Laten we balpython versus maïsslang-huisdieren eens nader bekijken om te zien welke de perfecte nieuwe toevoeging aan uw huis zou zijn.

Ball Python vs. Corn Snake als huisdier - welke is geschikt voor jou?

Bij het kiezen van een huisdier is het uiterst belangrijk om grondig onderzoek te doen om erachter te komen welke het beste bij u en uw huisdier past. Voor slangen zijn de belangrijkste dingen de behuizing, het dieet, het temperament en je passie voor hun unieke uiterlijk en gewoonten. Het is belangrijk op te merken dat geen twee slangen hetzelfde zijn, zelfs niet dezelfde soort, dus dit is slechts een algemeen overzicht van deze soorten en de uiteindelijke beslissing moet na elke klik worden genomen!

Kugelpython

Ball Python vs. Corn Snake as Pets - Pros and Cons for Each - Wildlife Informer (1)
 • volwassen maat: 3 tot 4 voet lang
 • gemiddelde levensverwachting: 20 tot 30 jaar met de juiste zorg
 • Eetpatroon: ratten en muizen
 • Beoordeling van onderhoud en verzorging: Gewoon

O Kugelpythonach

Balpythons zijn fantastische huisdieren voor zowel beginnende slangenliefhebbers als meer ervaren eigenaren die ze misschien meer waarderen vanwege hun verschillende kleurvariaties. Ze zijn erg volgzaam en relatief gemakkelijk te verzorgen, en huisvesting kan variëren van eenvoudig tot complex.

Hun natuurlijke habitat is savannes, graslanden en dun beboste gebieden in heel Afrika. Het zijn eigenlijk de kleinste Afrikaanse pythons, wat nog een reden is waarom ze zo populair zijn als huisdier.

Hij dankt zijn naam aan de manier waarop hij zich om zijn kop wikkelt en zich opkrult als hij bang is, want hij staat ook bekend als verlegen. Ze zijn nachtdieren en jagen het liefst 's nachts, overdag rusten ze in het wild in ondergrondse holen of verstoppen ze zich in omheiningen.

Balpythons zijn notoir kieskeurige eters, vooral jongere dieren, en het verstoppen van dozen is vooral belangrijk om hen te helpen zich veilig te voelen in hun nieuwe huis. Zoals veel pythons kunnen ze enkele maanden tussen maaltijden blijven, wat erg stressvol kan zijn voor de eigenaar als ze het niet weten. Dit is echter volkomen normaal en is alleen een punt van zorg als het gepaard gaat met aanzienlijk gewichtsverlies.

Jonge slangen voeden zich meestal met jonge muizen en ratten en ontwikkelen zich naarmate ze groeien tot volwassen muizen en ratten. Over het algemeen mag u uw slang nooit een levende prooi geven, omdat deze uw huisdier kan bijten en klauwen, wat licht of ernstig letsel kan veroorzaken. Bevroren en ontdooide muizen en ratten zijn veel veiliger en goedkoper, bovendien zijn ze gemakkelijker op te bergen en gemakkelijk te vinden in dierenwinkels speciaal voor uw balpython.

Ball Python vs. Corn Snake as Pets - Pros and Cons for Each - Wildlife Informer (2)

Wie zou moeten overwegen om een ​​balpython te bezitten?

Het belangrijkste bij het aanschaffen van een slang is hoe comfortabel je de carnivoor kunt voeren. De eerste keer voeren kan irriterend zijn en veel mensen merken al snel dat ze niet bereid zijn een bevroren knaagdier te ontdooien of zelfs maar een dier te doden om aan hun huisdier te geven.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: Zijn er waterslangen in West Virginia?

Het zijn ook geen puur decoratieve huisdieren, dus je moet ze minstens één keer per dag goed verzorgen en verzorgen. Ze genieten van menselijk contact en interactie met ons.

Je moet ook wat geduld hebben, want balpythons volgen notoir niet ons menselijke schema. Vooral nachtbrakers zullen hiervan genieten, omdat ze het liefst actief zijn en sporten als de zon ondergaat. Daarnaast kun je ze een maaltijd geven, dan eten ze een aantal dagen niet, maar je moet niet ontmoedigd raken en moet proberen ze te voeren.

Als ze eindelijk eten, moet je ze nog een paar dagen laten wachten om het voedsel te verteren voordat je het weer voert. Ze mogen ook niet worden aangeraakt voordat het verteringsproces is voltooid om problemen te voorkomen.

Het is ook heel belangrijk op te merken dat deze slang extreem lang leeft en meestal geruime tijd bij je zal blijven. Als u besluit een verbintenis aan te gaan, moet u ervoor zorgen dat u klaar bent voor de komende 20 tot 30 jaar voordat u de benodigde materialen aanschaft, die extra kosten met zich meebrengenZorg goed voor je balpython.

Voordelen van het bezitten van Ball Python

 • Erglage onderhoudskostenin vergelijking met een hond of een kat
 • Ze eten maar één keer per week
 • Zorg ook voor een stoelgang ongeveer een keer per week
 • Het schoonmaken van de kooien is eenvoudig en wordt vergemakkelijkt door het gebruik van een reptielentapijt in het terrarium
 • In gevangenschap kunnen ze wel 30 of zelfs 40 jaar oud worden! (eigenlijk kan het voor of tegen zijn)
 • Heb een gemakkelijk humeur en bijt meestal niet, behalve uit zelfverdediging
 • Het is gemakkelijk te zien of hij gestrest is als hij opgewonden is
 • Het zijn huisdieren voor de lange termijn
 • Ze blijven relatief klein, waardoor de angst voor verplettering of letsel wordt verminderd, maar groot genoeg om comfortabel te worden gehanteerd
 • Het zijn prachtige dieren en kunnen je waardering voor slangen en andere reptielen vergroten

Nadelen van het bezitten van Ball Python

 • Ze kunnen kieskeurig zijn als ze het te koud of te gestrest hebben
 • Ze hebben jaarlijkse controles nodig om te controleren op inwendige parasieten
 • Het zijn huisdieren voor de lange termijn
 • Bekend als verlegen en vaak verstopt in zijn verblijf
 • Het mag niet worden aangeraakt na het eten of tijdens de spijsvertering, wat bij veel mensen tot ongeduld kan leiden
 • Ze zijn nachtdieren en overdag niet erg actief
 • Eet niet goed in de winter, wat frustrerend kan zijn
 • Je moet het bij een gerenommeerde fokker kopen en niet bij een dierenwinkel, omdat dit tijdrovend kan zijn
Ball Python vs. Corn Snake as Pets - Pros and Cons for Each - Wildlife Informer (3)

Het definitieve oordeel

Ze maken balpythonsperfectHuisdieren, vooral voor beginnende slangenbezitters. Ze hebben een heel lief karakter en worden graag aangeraakt, maar niet na het eten. Het zijn zeer veeleisende dieren, het is voldoende om ze een keer per week te voeren en schoon te maken. Dit zijn reptielen met een lange levensduur die met de juiste zorg tot wel 40 jaar uw metgezellen kunnen zijn en een fantastische aanvulling op uw huis zullen zijn!

Graan nachten

Ball Python vs. Corn Snake as Pets - Pros and Cons for Each - Wildlife Informer (4)
 • volwassen maat: 3 tot 5 voet
 • levensduur: Ongeveer 23 jaar in gevangenschap
 • Eetpatroon: muizen
 • Beoordeling van onderhoud en verzorging: Gewoon

Over maïsslangen

Maïsslangen zijn uitstekende huisdierenslangen. Ze komen uit het zuidoosten van de Verenigde Staten. Dus als je op zoek bent naar een meer lokaal genre, dan is dit het wel. Ze zijn over het algemeen erg nederig en volgzaam, ze geven er de voorkeur aan om te begraven en zich te verstoppen, maar laten zich nog steeds door andere mensen behandelen.

Misschien vind je dit ook leuk: 5 Georgia waterslangen (en 3 halfwaterslangen)

Het belangrijkste bij het kopenGraan nachtenHet is een stevige kooi met een goed sluitend deksel waar je op kunt klemmen. Maïsslangen zijn erg sterk als het gaat om vasthouden en zullen zeker hun neus tegen het deksel drukken op zoek naar zwakke plekken - het zijn bekende ontsnappingsartiesten.

Aangezien maïsslangen ook fervente klimmers zijn, moet u ze zeker een tak of twee in hun terrarium geven. Een ander voordeel van deze slang is dat deze uit een gematigd klimaat komt, niet zoveel verwarming nodig heeft als andere soorten slangen, en een gloeilamp boven het hoofd is meestal voldoende.

Haar slachtoffer moet ook vooraf worden gedoodbevroren muizenof ratten om te voorkomen dat uw slang gewond raakt door een prooi, wat vaker voorkomt dan u denkt. De grootte van de prooi zou moeten toenemen naarmate de slang groeit en moet over het algemeen elke week of twee worden gevoerd. U kunt de voerfrequentie echter verminderen als ze beginnen te vervellen, wat voor sommige eigenaren gunstig kan zijn.

Hun waterbak moet zorgvuldig worden schoongemaakt, aangezien deze soort vaak in het water poept. In dit geval moet het afval onmiddellijk worden afgevoerd.

Maïsslangen zijn over het algemeen volgzaam en gemakkelijk te temmen door ze herhaaldelijk te hanteren. Ze bijten zelden, zijn nieuwsgierig en relatief actief in vergelijking met andere nachtdieren. Ze worden ook gekenmerkt door de voorkeur voor kleinere ruimtes en grote open ruimtes kunnen stressvol voor hen zijn. Een goede richtlijn is ongeveer 1 vierkante voet vloeroppervlak per voet slang.

Net als de balpython mag de maïsslang niet direct na het voeren worden vastgepakt, omdat dit tot reflux kan leiden. Zelfs na het avondeten willen sommige persoonlijkheidstypes niet zo graag behandeld worden als andere, dus je moet geduld hebben en luisteren naar je eigen voorkeuren.

Ball Python vs. Corn Snake as Pets - Pros and Cons for Each - Wildlife Informer (5)

Wie zou moeten overwegen om een ​​maïsslang te bezitten?

Net als bij de balpython, vereist het voeren van een carnivoor dat je je op je gemak voelt en je ervan bewust bent dat je hem dingen voedt die ooit leefden. Zoals elk huisdier, moet u voorbereid zijn op veel dierenartsbezoeken, vooral omdat maïsslangen vatbaarder zijn voor bacteriën, schimmels en andere watergedragen infecties.

Het zijn nog steeds langlevende slangen, maar niet zo lang als een balpython en iets minder langlevend. Desalniettemin zal het, met de juiste zorg, jarenlang uw metgezel zijn.

In principe moeten dezelfde zorgen worden overwogen als die voor de balpython, inclusief de kosten van een terrarium en het soort langdurige zorg dat uiteindelijk nodig zal zijn. Er is echter iets minder geduld nodig met de korenslang, aangezien ze over het algemeen betere en vraatzuchtigere eters zijn dan de balpython en redelijk consistent zijn in hun eetgewoonten, behalve wanneer ze zich voorbereiden op rui.

Voordelen van het bezitten van een maïsslang

 • Ze zijn gehoorzaam en hebben een geweldig karakter
 • Ze behouden de perfecte maat voor slangen en worden niet te groot
 • Ze zijn mooi van kleur en kunnen vele vormen aannemen
 • Ze kunnen het verdragen om gedurende lange tijd vastgehouden te worden
Misschien vind je dit ook leuk: 7 soorten platkopslangen (foto's)

Nadelen van het bezitten van een maïsslang

 • Ze zijn vatbaar voor veel schimmel-, luchtweg- en andere ziekten en infecties
 • Het kopen en vervangen van beddengoed kan duur zijn als de esthetiek van de krant u niet aanstaat
 • Ze vereisen een hogere luchtvochtigheid maar gematigde temperaturen
 • Ze brengen salmonella over
 • Het ontdooien en opwarmen van voedsel kan oncomfortabel zijn, aangezien wurgingen de voorkeur geven aan het verstikken van levende prooien
Ball Python vs. Corn Snake as Pets - Pros and Cons for Each - Wildlife Informer (6)

Het definitieve oordeel

Maïsslangen zijn absoluut geweldige huisdierenen worden ten zeerste aanbevolen voor beginners van alle leeftijden. Ze zijn volgzaam en vinden het niet erg om aangeraakt te worden, maar nooit na het eten en, zoals alle reptielen, moet je je handen wassen voor en nadat je ze hebt aangeraakt. Ze hebben nog steeds weinig onderhoud nodig en kunnen prachtige, briljante variaties aannemen die ze tot een uniek en uitzonderlijk huisdier maken.

Sollicitatie

De balpython en de maïsslang lijken erg op elkaar als het om huisdieren gaat. Hoewel ze veel overeenkomsten hebben, zijn het twee heel verschillende slangen. Beiden zijn carnivoren en beide hebben warme omheiningen nodig, beiden worden graag door mensen gehouden en zijn over het algemeen volgzaam. Bij het vergelijken van deze twee potentiële huisdieren zijn de grootste verschillen het terrarium en hun levensduur.

Zowel de balpython als de korenslang kunnen meer dan 20 jaar oud worden, maar de balpython leeft waarschijnlijk langer en kan tot wel 50 jaar je metgezel zijn! Als je op zoek bentexotische huisdierenMet minder inspanning is de korenslang perfect voor jou en kan hij voor evenveel gezelschap zorgen.

Er zijn ook verschillen in hun leefgebieden en kooien, waarbij de maïsslang iets minder duur is om te houden, waardoor een kleinere kooi en een goedkoper substraat nodig zijn. Een korenslang kan zelfs als substraat gegeven worden, terwijl voor een balpython een iets duurder terrarium en een reptielentapijt aan te bevelen zijn.

Over het algemeen komt het neer op de esthetiek en stijl die u verkiest voor uw slang. Persoonlijk vind ik het gezichtspatroon en de vorm van de Ball Python het mooist, vooral de Bumblebee en Lavender Albino morphs, maar er zijn ook veel briljante en prachtige Corn Snake morphs. Hoe dan ook, als je op zoek bent naar een geweldig en uniek nieuw huisdier, kun je met geen van beide fout gaan, want ze zijn allebei geweldige, volgzame en gemakkelijke huisdieren voor zowel volwassenen als kinderen.

Gerelateerde berichten:

 • Zijn maïsslangen goede huisdieren voor beginners?
 • Zijn Birmese Pythons Goede Huisdieren?
 • Zijn tarantula's vriendelijk als ze als huisdier worden gehouden?

FAQs

Is a ball python bite better than a corn snake bite? ›

A bite from a ball python is nothing to trifle with and can be an uncomfortable experience, but it's unlikely to be as painful as you think. Corn snake bites are also harmless, though they hurt. While both snakes are unlikely to bite you, a bite from a ball python can do slightly more damage than that of a corn snake.

What happens if a corn snake bites you? ›

Corn snake bites are relatively harmless, and because they do not possess any venom, their bites will leave you with no more than shallow bite marks. If a corn snake bites you, it might cause mild pain, but nothing intolerable. Corn snake bites usually feel like a pinch and will draw little to no blood.

What happens when a ball python bites you? ›

You will probably feel the effects of a python bite because it can cause scratches, puncture wounds, bruising, and even possibly deeper internal damage. These bites may be painful during the bite and as your injuries heal.

What is the nicest snake to have? ›

Corn Snake

One number one choice for the best snake pet is the corn snake. Of the bunch, corn snakes are considered the most docile and gentle. They are also known for being easy to handle and easy to feed.

Are ball pythons good beginner snakes? ›

Ball pythons are among the most popular pet snakes. They are good beginner snakes because they are docile and easy to care. Housing for a ball python can vary from simple to elaborate. The most important thing is that you follow several rules and check in on your pet often to ensure it appears to look and act healthy.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated: 16/12/2023

Views: 5869

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.